Best Western Plus John Bauer Hotel

Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Personligt och modernt hotell i centrum

Best Western Plus John Bauer Hotel är ett fyrstjärnigt modernt hotell som ligger mitt i centrala Jönköping precis vid Munksjön. Hotellet har 106 rum, varav 3  juniorsviter och 1 svit med utsikt över Munksjön och takåsarna på femte våningen.  I öppen planlösning till hotellet ligger vår restaurang Ester Kök & Bar och runt hörnet hittar du Jönköpings bästa shopping och caféer. På promenadavstånd ligger Kulturhuset Spira och Vätterstranden. Det är nära till Elmia, Jönköpings Konserthus och Asecs shoppingcenter. 

På vår konferensavdelning har vi 6 möteslokaler, vår största lokal passar bra till alla möjliga sammankomster t.ex. julbord, kickoff, fest, jubileum och middagar.  Med Paul Smith inspirerande miljöer och skön atmosfär är hotellet och restaurangen en populär mötesplats, och val av boende för fritids-och affärsresenärer samt konferensgäster.

Hotellets gäster bor i smakfullt och tidlöst inredda hotellrum, samtliga är rökfria och det ingår fritt Wi-Fi. Alla gäster har också tillgång till vår relaxavdelning med bastu, ångbastu och gym. I anslutning till vår trevliga loungebar kan våra gäster, vid bra väder, sitta på balkongen.

Inredning och design
Elisabeth Lejon från inredningsfirman Levande Lejon har designat många av möblerna på Best Western Plus John Bauer Hotel. Som sedan specialtillverkats för att passa in i den Paul Smith-inspirerande miljön hon med färger och tyger utformat i hotellobby och restaurang. Elisabeth har också designat och utvecklat  juniorsviterna och sviten på femte våningen. Dessa är i temat Sober glamour och alla med öppna badrum med badkar och utsikt över Munksjön och stan.

Vi har även 8 nyrenoverade De luxe rum med inredning och inspiration från John Bauers fru Ester, som också var konstnär. Rummet har ateljédetaljer och naturliga färger och material. Alla rum är inredda med noggrant utvalda konstverk.

Restaurang Ester Kök & Bar 

Restaurangen bär namnet till minne av Ester Ellqvist. Fru till John Bauer, mor till Bengt ”Putte” Bauer och konstnärinna med stor talang.
Korrespondens mellan Ester och John har visat att hon besatt en kombination av temperament och tålamod. Detta prövades av Johns psykiska besvär, som påverkade familjen genom hela deras liv. Dessa element gjorde deras relation både stormig och kärleksfull.

I korrespondens mellan Ester och John visade hon en stark vilja och att hon var allt annat än lugn och foglig. Trots allt var hon hans musa och största inspiration till många av hans verk. 
Ester Ellqvist lämnade vår jord 1918 då hon och hennes familj var ombord på ångaren Per Brahe när den förliste utanför Hästholmen på Vättern. 

Ester Kök & Bar delar familjen Bauers förkärlek till naturen. John visade den småländska naturen i sina trollska tavlor och vi siktar på att ni ska få uppleva den i maten och drycken. Närproducerade och ekologiska råvaror har använts på restaurangen i ett helt decennium, lika länge har vårt samarbete med Ebbarps Norrgård, lokaliserad mellan Forserum och Lekeryd, pågått. 
Genom åren har fokus på ekologi samt närproduktion blivit större.
För att ytterligare ta tillvara på regionens råvaror samt gynna våra småländska producenter, är vi medlemmar i Regional Matkultur Småland

Miljöarbete

Best Western Plus John Bauer Hotel och Ester Kök & Bar är miljöcertifierade av Svensk Miljöbas. I vårt miljöarbete ingår att endast köpa el från 100 % förnybara källor och vi lägger stort fokus på att minska vår vattenförbrukning, genom t.ex. snålspolande kranar.
I restaurangen har vi en säsongsanpassad meny och kolsyrat vatten på kran. Närproducerade och ekologiska råvaror så långt det går. Samt ett brett utbud av krav- och rättvisemärkta viner.
Alla våra rengöringsprodukter som används till städning, diskning och tvätt är miljövänliga. Vi använder oss av tvåldispensers och ett doseringssystem för disk- & tvättmaskinerna. Allt för att undvika överdosering. Så långt det går har vi närvarostyrd belysning samt tidsstyrda bastuaggregat. Personalen är noga med vår källsortering och för att underlätta arbetet använder vi oss av flera fraktioner. 
Något som är viktigt  för oss är att få alla företagets medarbetare engagerade i miljöarbetet. 

Alltid hos oss

*  På Best Western Plus John Bauer Hotel är hundar välkomna och bor för en extra kostnad, för bokning av hundrum hos oss läs mer här» 

* Möjlighet att lämna sitt bagage till nästa vistelse.

* Möjlighet att beställa tidig frukost om du ska iväg innan vår buffé öppnar.

* Flexibla in- och utcheckningstider i mån av plats.

 
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.