Best Western Plus John Bauer Hotel är ett fyrstjärnigt modernt hotell som ligger mitt i centrala Jönköping precis vid Munksjön. Hotellet har 106 rum, varav 3 juniorsviter och 1 svit med utsikt över Munksjön och takåsarna på femte våningen. I öppen planlösning till hotellet ligger vår restaurang Ester Kök & Bar och runt hörnet hittar du Jönköpings bästa shopping och caféer. På promenadavstånd ligger Kulturhuset Spira och Vätterstranden. Det är nära till Elmia, Jönköpings Konserthus och Asecs shoppingcenter.
På vår konferensavdelning har vi 6 möteslokaler, vår största lokal passar bra till alla möjliga sammankomster t.ex. julbord, kickoff, fest, jubileum och middagar. Med Paul Smith inspirerande miljöer och skön atmosfär är hotellet och restaurangen en populär mötesplats, och val av boende för fritids-och affärsresenärer samt konferensgäster.
Hotellets gäster bor i smakfullt och tidlöst inredda hotellrum, samtliga är rökfria och det ingår fritt Wi-Fi. Alla gäster har också tillgång till vår relaxavdelning med bastu, ångbastu och gym. I anslutning till vår trevliga loungebar kan våra gäster, vid bra väder, sitta på balkongen.
Restaurang Ester Kök & Bar
Restaurangen bär namnet till minne av Ester Ellqvist. Fru till John Bauer, mor till Bengt ”Putte” Bauer och konstnärinna med stor talang.
Korrespondens mellan Ester och John har visat att hon besatt en kombination av temperament och tålamod. Detta prövades av Johns psykiska besvär, som påverkade familjen genom hela deras liv. Dessa element gjorde deras relation både stormig och kärleksfull.
I korrespondens mellan Ester och John visade hon en stark vilja och att hon var allt annat än lugn och foglig. Trots allt var hon hans musa och största inspiration till många av hans verk.
Ester Ellqvist lämnade vår jord 1918 då hon och hennes familj var ombord på ångaren Per Brahe när den förliste utanför Hästholmen på Vättern.
Ester Kök & Bar delar familjen Bauers förkärlek till naturen. John visade den småländska naturen i sina trollska tavlor och vi siktar på att ni ska få uppleva den i maten och drycken. Närproducerade och ekologiska råvaror har använts på restaurangen i ett helt decennium, lika länge har vårt samarbete med Ebbarps Norrgård, lokaliserad mellan Forserum och Lekeryd, pågått.
Genom åren har fokus på ekologi samt närproduktion blivit större.
För att ytterligare ta tillvara på regionens råvaror samt gynna våra småländska producenter, är vi medlemmar i Regional Matkultur Småland.