Best Western Plus John Bauer Hotel
Boka rum

Rum 1

OK
   

 

Best Western Plus John Bauer Hotel  -  +46 (0) 36-34 90 00

Personligt och modernt hotell i centrum

Best Western Plus John Bauer Hotel är ett fyrstjärnigt modernt boutiquehotell som ligger mitt i centrala Jönköping precis vid Munksjön. I öppen planlösning till hotellet ligger vår restaurang Ester Kök & Bar och runt hörnet hittar du Jönköpings bästa shopping och caféer. På promenadavstånd ligger Kulturhuset Spira och Vätterstranden, det är även nära till Elmia, Jönköpings Konserthus och A6-center. Hotellet har 105 rum varav 3  juniorsviter och 1 svit med utsikt över Munksjön och takåsarna på femte våningen.

På vår konferensavdelning har vi 8 möteslokaler, vår nya största lokal passar bra till alla möjliga sammankomster tex. julbord, kickoff, fest, jubileum och middagar.  Med Paul Smith inspirerande miljöer och skön atmosfär är hotellet och restaurangen en populär mötesplats, och val av boende för fritids-och affärsresenärer samt konferensgäster.

Hotellets gäster bor i smakfullt och tidlöst inredda hotellrum, samtliga är rökfria och det ingår fritt Wi-Fi. Alla gäster har också tillgång till relax med bastu, ångbastu och gym. I anslutning till vår trevliga loungebar kan våra gäster även vid bra väder sitta på våra två balkonger.

Restaurang med lyxig vardagsrumskänsla

Restaurangen bär namnet till minne av Ester Ellqvist. 
Fru till John Bauer, mor till Bengt ”Putte” Bauer & konstnärinna med stor talang. 
Korrespondens mellan Ester och John har visat att hon besatt en kombination av temperament och tålamod. Detta prövades av Johns psykiska besvär, som påverkade familjen genom hela deras liv. Dessa element gjorde deras relation både stormig och kärleksfull. I korrespondens mellan Ester och John visade hon en stark vilja och att hon var allt annat än lugn och foglig. Trots allt var hon hans musa och största inspiration till många av hans verk. 
Ester Ellqvist lämnade vår jord 1918 då hon och hennes familj var ombord på ångaren Per Brahe när den förliste utanför Hästholmen på Vättern. 
Esters kök & bar delar Familjen Bauers förkärlek till naturen. John visade den småländska naturen i sina trollska tavlor och vi siktar på att ni ska få uppleva den i maten och drycken. Närproducerade och ekologiska råvaror har använts på restaurangen i ett helt decennium, lika länge har vårt samarbete med Ebbarps Norrgård, lokaliserad mellan Forserum & Lekeryd, pågått. 
Genom åren har fokuset på ekologi samt närproduktion blivit större och restaurangen genomförde 2016 ett stort arbete som ledde till att den blev Smålands första svanenmärkta restaurang. För att ytterligare ta tillvara på regionens råvaror samt gynna våra småländska producenter är vi medlemmar i Regional matkultur Småland. 
I år firar Ester Kök & Bar stolt 20-årsjubileum!

Inredning och design

Elisabeth Lejon från inredningsfirman Levande Lejon har designat många av möblerna på Best Wester Plus John Bauer Hotel. Som sedan specialtillverkats för att passa in i den Paul Smith inspirerande miljön hon med färger och tyger utformat i hotellobby och restaurang. Hon har dessutom designat våra deluxerum i temat Afrika och Japan. Elisabeth har också designat och utvecklat våra tre juniorsviter och svit på femte våning. Dessa är i temat Sober glamour och alla med öppna badrum med badkar och utsikt över Munksjön och stan.

Miljöarbete

Best Western Plus John Bauer Hotel är Svanencertifierat sedan år 2007 och vi köper endast el från 100 % förnybara källor samt lägger stort fokus på att minska vår vattenförbrukning
dels genom snålspolande kranar. I restaurangen har vi en säsongsanpassad meny och kolsyrat vatten på kran, samt ett brett utbud av krav- och rättvisemärkta viner. 98 % av alla rengöringsprodukter som används till städning, diskning och tvätt är miljövänliga. 

Vi använder oss av tvåldispensers och ett doseringssystem för tvättmedlet till tvättmaskinerna för att undvika överdosering. Så långt det går  har vi närvarostyrd belysning samt tidsstyrda bastuaggregat och vi är noga med vår källsortering, för att underlätta arbetet använder vi oss av flera fraktioner. 
Något som är viktigt  för oss är också att få alla företagets medarbetare engagerade i  miljöarbetet. Förutom de obligatoriska miljöutbildningarna skickar vi ut  miljönyhetsblad till all personal 2 gånger/år samt gör studiebesök till olika energiverksamheter.

Vi sponsrar

Best Western Plus John Bauer Hotel sponsrar  Wetterbygden Sparks Basketball. 

Snabb fakta

105 rum

8 möteslokaler

Restaurang

Bar

Bastu

Gym

Garage

Rum för rörelsehindrade

Rökfria rum

Fri internet uppkoppling

Flygplats 10 km

Busstation 0,4 km

Tågstation 0,4 km

Alltid hos oss

*  På Best Western Plus John Bauer Hotel är hundar välkomna och bor gratis, för bokning av hundrum hos oss läs mer här» 

* Kontorshörna i konferensloungen med dator och skrivare.

* Möjlighet att lämna sitt bagage till nästa vistelse.

* Möjlighet att beställa tidig frukost om du ska iväg innan vår buffé öppnar.

* Vi bjuder på 1 mineralvatten/person på rummet

* Flexibla in-och utcheckningstider i mån av plats.

* Under sommaren finns lekrum för barn. 

* Tidningar och böcker att låna.

Each Best Western� branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2019 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Integritetspolicy