Ester Kök & Bar 

Ester Kök & Bar bär namnet efter John Bauers fru Ester Ellqvist som också var en begåvad konstnär. Det finns flera kärleksbrev som visar att Ester och John hade ett mycket stormigt förhållande. Hon var en sprudlande stadsmänniska, han var en begåvad skogsromantiker. Restaurangen delar familjen Bauers förkärlek till naturen. I tavlorna kan vi se den småländska naturen och skogarna och vi siktar på att ni ska få uppleva den i maten och drycken.
Vi serverar alltid en säsongsanpassad meny lagad från grunden med närproducerade och ekologiska råvaror. 
Bilden visar ett självporträtt av Ester Ellqvist.

Öppettider

Frukost: 
Vardagar: 06:00-09:30 

Helger: 07:30-10:30

 

 

Lunch:

Måndag-fredag: 11:30-14:00

Lördag: 12:00-15:00

 

 

À la carte: 
Måndag-lördag 17:00-22:00 


 

Söndagar är restaurangen stängd


.

Veckans smålänning

Ej tillgänglig under julbordsperioden

Välkommen åter igen i Januari!

Kontakt

Bordsbokning
Tel: +46(0)36-34 90 20
E-post: ester@johnbauer.se
Eller via "boka här" nedan 

Event/Catering/Grupper: 
Tel: +46(0)36-34 90 05
E-post: morgan@johnbauer.se

Adress
Borgmästargränd 20
553 20
Jönköping

 

 

 

.

Catering

Slipp stöket och låt oss fixa festen! 

Fest & event

Vi har flera fina lokaler för att få till ett lyckat event! Ha din födelsedagsfest, kick-off, bröllop, konstutställning eller spelning hos oss!  

Hotellpaket

Varför inte stanna över efter en god middag? Kolla in våra paket för att hitta vilket som passar dig bäst! 

Hotellpaket

Chokladprovning

Du provsmakar 8 st olika chokladsorter, 1 chokladdryck och några chokladpraliner från egen tillverkning.

För sällskap 10-20 personer

Matlagningskurs

Fyll på med ny inspiration och kunskap. Ta med dina vänner eller kollegor på en matlagningskväll och få massor med ny inspiration och matglädje! 
Exempel: Kursen börjar kl. 17.00 och pågår ca 2h-2h 30 min. Därefter äter man middag ca kl 19.30. Menyn bestämmer ni tillsammans med restaurangen i förväg.

För sällskap 6-25 personer

Bubbelprovning

Fyra sorter, Prosecco, Cava, Crémant, Champagne. Historia, traditioner, druvsorter, tillverkningsmetoder samt provningsteknik. Roligt och gott!

För sällskap 5-35 personer
Regional Matkultur Småland
Genom åren har fokuset på ekologi samt närproduktion blivit större och restaurangen genomförde 2016 ett stort arbete som ledde till att den blev Smålands första Svanenmärkta restaurang. För att ytterligare ta tillvara på regionens råvaror samt gynna våra småländska producenter är vi medlemmar i Regional Matkultur Småland. 
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.