År 1985 byggdes hotellet och fick namnet John Bauer Hotel efter konstnären som haft sin bostad i området för över 100 år sedan. Runa Fingal anställdes som hotellchef och i april 1986 slog hotellet upp portarna.

Det blev en bra start med ett nytt fräscht hotell i John Bauertema med troll och prinsessor i inredningen. Under finanskrisen på 90-talet fick Runa möjlighet att köpa hotellet och Katarina och Anna-Carin (döttrar till Runa) kom in i bilden, och blev sedan delägare. 

Familjen jobbade på, startade lunchservering, öppnade Bergakungens bar och började erbjuda middagar till bussgrupperna på sommaren.
I februari 1998 öppnade vi vår egen À la carte restaurang Ester Kök & Bar. Namngiven efter John Bauers fru som också var konstnär. 

2006 valde Runa att lämna över VD-posten till Katarina och Anna-Carin blev Vice VD. Hotellet har sedan dess fortsatt att utvecklas med flera stora renoveringar och uppdateringar i konceptet som numera är en hyllning till kultur & konst till ära av John Bauer & Ester.

Som familjeföretag känns det extra kul att skapa framtida förutsättningar för våra ungdomar som vill engagera sig, tredje generationen jobbar redan på hotellet! 

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.